1908 Bevallás Határidő – 1908 Bevallás - Adózóna.Hu

bérleti díj), vagyis kifizetőnek minősül (ART. 178. §). Egyéb esetben még nem találkoztam ilyen óhajjal a NAV részéről:) Pótolni a bevallásokat az elévülési időn belül bármikor lehet. Üdvözlettel:Kiszély Éva Sajnos az adóigazoláshoz is kellenek a nullás... 08-as bevallások. Évek óta kéri a NAV. Akkor is, ha nincs semmi jelenteni való rajta. :( Kedves Mónika! Köszönöm. Ennél az ügyfelemnél azóta is kérik a '08-at. Ez nem gond, bemegy majdnem magától. De úgye sehol nincs az előírva, hogy egy vállalkozónak a havi '58 mellett '08 és év végen '01 vagy "NY" bevallást be kell küldeni? Kedves Éva! Nincs alkalmazottja egyik ügyfeleknek sem. Oké, beadom a "NY"-t, de én erről a változásról nem hallottam, erről nem tudok. Még a NAV se szólt érte, pedig van egy pár egyéni vállalkozóm. Sziasztok! Tudok küldeni nekem 6havi nav bevallás ebev nyugtával 1908as at mert kéne de könyvelő nem tudja hogy mi az? Kedves Kitti! 6 havi visszamenőleges '08-as bevallást szeretne készíttetni valakivel, úgy, hogy a Könyvelője nem tud róla?

  1. Adóhivatali baki - kellemetlen meglepetésbe futhatnak bele a bérszámfejtők - Napi.hu
  2. Most megtudhatja, kit kell jelenteni az „új” 1908 jelű bevalláson - Adózóna.hu
  3. Zavar a NAV-bevallásban - magyarázattal
  4. Katás vagy? Ny-es nyilatkozat, '08-as bevallás - Szabad Vállalkozó

Adóhivatali baki - kellemetlen meglepetésbe futhatnak bele a bérszámfejtők - Napi.hu

Emlékeztetett rá, hogy június 3-án éjfélig kellett volna a beszámolót benyújtani, a társasági adót bevallani és megfizetni, a kormány azonban a koronavírus-járvány miatt felülírta a határidőre vonatkozó szabályokat, és négyhónapos halasztást adott a cégeknek, szervezeteknek. A kedvező szabály nemcsak az adminisztrációs kötelezettség határidejét tolta ki szeptember 30-ig, hanem az adófizetését is - szögezte le az államtitkár. A bevallásokban szereplő 52 milliárd forint összegű adóból június 3-ig mindössze 32 milliárdot fizettek be, így az érintettek mintegy 20 milliárd forinttal gazdálkodhatnak tovább - részletezte Izer Norbert. Az adatok egyértelműen rávilágítanak, hogy az adóügyi intézkedésre nemcsak egészségvédelmi okokból volt szükség - szögezte le az államtitkár. A halasztással három cégből kettő élt, elsősorban a kis- és középvállalkozások, amelyeknek az új szabály az adminisztrációs könnyebbség mellett anyagi segítséget is jelent - tette hozzá Izer Norbert. Nekik majd négy hónapjuk van még a beszámoló és ahhoz kapcsolódó bevallások elkészítésére.

Most megtudhatja, kit kell jelenteni az „új” 1908 jelű bevalláson - Adózóna.hu

És itt van, az ONYA. ONYA Alias Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás. KATA bevallást is lehet itt intézni, meg egyebeket. Nem mindent, de szerencsére ezt pont igen. 1. lépj be, Itt tudsz bejelentkezni Ügyélkapuval, e-személyivel meg egyéb módokon. 2. válaszd ki az egyéni vállalkozó énedet 🙂 3. új nyomtatvány 4. Keress rá a nevére, a rövidítésével nem sokra mész 😀 Nyilatkozat a nulla értékadatú bevallás kiváltásáról Az egyetlen találatot válaszd ki és nyisd meg. (Ha lekésted a február 12. határidőt, akkor a 4. pontnál a 2108-at kell kiválasztanod, és azt már nem tudom, hogy kell, csak annyit, hogy onnantól kezdve havi mulatság). 5. Ezt a 7 adatot kell megadni / kiválasztani. Legalábbis nekem, de már lehet, hogy 1-2 adatom benne van a rendszerben. Másnak ki kellett tölteni még 1-2 dolgot, szóval nyomj rá közben néha az Ellenőrzés gombra, és akkor mondja, ha valami baja van. 6. Mentés gomb 7. Véglegesítés gomb 8. Mivel az előző pont a neve ellenére nem a vége, ezért még nyomd meg a Beadás gombot is.

500, - Ft kedvezmény jár, a megfelelő esetben. Bár voltak, akik ezzel nem értettek egyet, minden bizonnyal az összes bérprogram ennek megfelelően készítette el a programját, hiszen a kiadott 1908-as nyomtatványt máshogy nem is lehetett kitölteni. Ezek után – derült égből villámcsapás módjára – 2019. 08. 08-án a NAV közzétette a nyomtatvány 9. 0-ás változatát, amely az előzőek szerinti kitöltés már hibás. Az említett kedvezményeket más – új - sorokba kell írni, és persze nem 17, 5%-al, hanem 19, 5%-al kell számolni. Vélhetően győzött az a vélemény NAV-on belül is, hogy a régi törvény alapján a kedvezmények érvényesítéséhez a 19, 5%-os mértékkel kell számolni. Ha a kedvezmény összege 19. 500, - Ft, akkor egy adott személy után akár 2. 000, - Ft-tal is kevesebb lehet így a szochó. A megoldás: A NAV jogértelmezése 2019. augusztus 8-án derült ki a foglalkoztatók, munkáltatók és a könyvelőik, bérszámfejtők számára, a bevallási határidőig – a szombati munkanapot is beleszámolva – összesen 3 munkanap áll (állt) rendelkezésre az új elvárásoknak való megfeleléshez.

Zavar a NAV-bevallásban - magyarázattal

Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az adóhatóság nem szab ki bírságot, ha 2019. 12-ig esedékes bevallás 2019. 31-ig kerül beküldésre! Bár minden érintettnek a szoftveres bérszámfejtés javasolt, előfordulhat, hogy a már elkészült 8. 0-ás verziójú bevallást kézzel kell módosítani. Az előkészített bevallást a letöltött és telepített 9. 0-ás verzióval kell megnyitni, majd a korábbi 1908M-12-es oldalán a 670-680-as sorok tartalmát a 690-696-os sorokba kell átírni, figyelve arra, hogy a kedvezmény összege is változik. Sajnos a 9. 0-ás verzió se tökéletes, mert a nyomtatvány bizonyos esetekben a 696-os sort – bár saját maga kiszámolja – mégis "sárga" figyelmeztetéssel az ÁNYK hibásnak minősíti. Szerencsére a sárga figyelmeztetés nem akadálya a beküldésnek. Azoknál a foglalkoztatóknál, munkáltatóknál, ahol az adó- és járulékok befizetését már előkészítették, és a kedvezmények összegei miatt a szochó csökkent, ott célszerű ismételt értesítéseket kiküldeni. Szerzők: Kiss Ferenc, Ruszin Zsolt a MKOE alelnöke, könyvvizsgáló, bejegyzett adószakértő, igazságügyi adó- és járulékszakértő, szakoktató

Katás vagy? Ny-es nyilatkozat, '08-as bevallás - Szabad Vállalkozó

NAV: a veszélyhelyzet miatt változik a bevallás is | A cégek kétharmada élt a társaságiadó-bevallás halasztásával - Szja-bevallás: a határidő még odébb van, de a lehetőség már adott - Adó Online Minden aktuális bevallási információ elérhető már a NAV honlapján, sőt, akik teljes egészében maguk készítik bevallásukat, már hozzáférhetnek a 18SZJA webes kitöltő programhoz. 2019. január 7-étől elérhető a 18SZJA jelű személyijövedelemadó-bevallási felület. Azok, akik maguk készítik el bevallásukat, már használhatják a webes kitöltő programot is, ami a kormányzati portálon, valamint a NAV eSZJA oldalán () érhető el. Az elkészített bevallások kényelmesen, elektronikusan beküldhetők az Ügyfélkapun át. A bevallástbeküldő adózók nagy része ezt a megoldást választotta tavaly. A NAV felület természetesen akkor is alkalmas a bevallás elkészítésére, ha valaki nem az Ügyfélkapun nyújtja be a bevallását. A nyomtatvány továbbra is kitölthető az Általános Nyomtatványkitöltő Programmal (ÁNYK), és akár papíron is.

  • Fekete erdő elado haz 2
  • Megszólalt a NAV a fontos bevallás frissítésével kapcsolatban - Napi.hu
  • Final cut film letöltés
  • 2016 angol emelt érettségi
  • Nyíregyháza -
  • Született feleségek 7 évad 5 rész blas 1 evad 5 resz videa
  • 1908 bevallás határidő számítás
  • 1908 bevallás határidő 2021
7-5-tonnás-teherautó-eladó

2 Generációs Ház Eladó, 2024