Legjobb Magyar Könyvek – Nők Elleni Erőszak Témájú Könyvek Magyar Nyelven (10 Books)

Habár manapság egyre inkább felemelkedőben van a magyar irodalom, még mindig sokan vannak, akik már-már elvből nem hajlandóak magyar szerzők műveit olvasni, pedig megérné. Nemcsak a szépirodalomban, de kaland, scifi, fantasy és történelmi regényekben is hatalmas a választék. Akár a klasszikusokat kedveled, akár kortárs írók műveivel ismerkednél, ezt a tíz magyar könyvet megéri elolvasni. 1. Szabó Magda: Abigél Nem csoda, hogy számos film, sorozat és színdarab is készült már a regényből. Szabó Magda ifjúsági története első megjelenése óta hatalmas népszerűségnek örvend mind a fiatalok, mind az idősebbek körében. Ha eddig nem olvastad, itt az ideje, hogy adj neki egy esélyt. 2. Fekete István: Tüskevár Fekete István ifjúsági regényei nélkül senkinek sem lenne szabad felnőnie. A Tüskevár, a Vuk, a Bogáncs és a Kele a legismertebbek tőle. 3. Fejős Éva: Úton hozzád A népszerű magyar írónó a kilencvenes évek végétől tevékenykedik aktívan és ad ki regényeket. Történetei mesterien ötvözik a romantikát és a kalandot, ráadásul egzotikus helyeken játszódnak, így néhány száz oldal alatt egy teljesen más világba kalauzolhatnak, ha unod már a szürke hétköznapokat.

  1. Videa
  2. Teljes

Videa

legjobb magyar könyvek az

A szürreális, horrorisztikus vonásokat mutató regény elmélyült olvasást kíván, tobzódik irodalmi és popkulturális utalásokban, miközben ironikusan beszél a jelen irodalmi közegéről is. Szöveg: Tóbiás Lilla Nyitókép: Asal Lotfi / Unsplash

Vannak írók, akiket imád a magyar olvasóközönség, nevük szinte brandként működik, mellyel könyveket, rendezvényeket lehet eladni. Mások, szintén maradandót alkotva, most lépnek csak be az ismertség reflektorfényébe. Az alábbi öt könyv elolvasására díjak és a kritikusok elismerő szavai is ösztönöznek. Bereményi Géza: Magyar Copperfield Magvető Kiadó A 2021-es Libri irodalmi díjat Bereményi Géza, író, dalszövegíró, filmrendező nyerte el régen várt önéletrajzi könyvével, a Magyar Copperfielddel. A 600 oldalas kötet valódi eseményeket követ az író 1946-os születésétől egészen 1965-ig, az önállósodásáig. Miközben a fiú személyisége kialakul, feltárul az 1950-es, '60-as évek Budapestje. A Teleki téri piac forgatagában, a nyolcadik kerület gangos bérházaiban a környék letűnt vidékiessége jelenik meg, faluról felkerült parasztasszonyokkal, határon túli menekültekkel, hadirokkantakkal. Bereményi tíz éves volt 1956-ban, kamaszkori lázadása pedig egybeesett a Kádár-rendszer megszilárdulásával. Az író az olvasó előtt küzd meg a gyerekkori trauma, a mostoha apa szerepének elbeszélhetőségével és a tisztánlátás gátjaival.

Teljes

  1. Top 10 magyar regény, amit mindenkinek ismernie kellene - Noizz
  2. Kötelező jogi képviselet polgári perben
  3. Indiai étterem dob utca 6
  4. Női melegítő webáruház
  5. Legjobb magyar könyvek film
  6. Kutya Parfüm Olcsón
  7. Az év társasjátéka 2018 free
  8. Legjobb magyar könyvek google
  9. Legjobb magyar könyvek youtube
  10. Bajusz leszedő krém
  11. Revolut kártya vélemények
  12. Szörny rt video game
legjobb magyar könyvek film
new-trend-nova-szekrénysor

2 Generációs Ház Eladó, 2024