Pozsonyi Csata Könyv

Az első honvédő háború... Ahogy az Árpád nagyfejedelem vezette törzsi szövetség a Kárpát-medencét birtokba vette, rögtön gondoskodni kellett annak védelméről, elsősorban a velük nyugati irányból határos keresztény frankok ellenséges magatartása miatt... A nyugati kereszténység kezdettől kártékony, pogány nemzetet látott a magyarságban, kisebb hányada dicső hőstettnek vélte volna, ha a magyarokat kereszténnyé tehetik, mások azonban a maradéktalan kiirtásukban látták az egyedüli megoldást... A frank gyermek király, Lajos, aki hallgatva a főpapságra, beleegyezett abba, hogy Kr. u. 907 nyarán, három oszlopban óriási hadsereg induljon a magyarok földjére, hogy egyszer s mindenkorra letöröljék őket a föld színéről... A gyermek király dekrétumot adott ki, amelynek legfontosabb kitétele egyben a hadjárat legfőbb célja: "Ugros eliminandos esse! –, azaz: "A magyarok megsemmisítendők! Árpád nagyfejedelemnek egyetlen választása maradt: ha felveszi a kesztyűt... Ismerje meg Ön is, miként készült már fel évekkel a támadás előtt, az első nyugtalanító hírektől kezdve a törzsszövetség a nagy háborúra!

Teljes film

Ha lenne a magyar irodalomban egy Shakespeare-méretű drámaírónk, akkor bizony bőven találna témát a rejtélyes királydrámáihoz a mi történelmünk bonyolult, gyakran homályos eseményeiben is. Azokat ugyanis vagy rosszul, esetleg hiányosan, vagy félreértve ismerjük, s így van ez már a legendás honfoglalónk, Árpád személyével is. Ő ugyan nem volt királyunk, de azért vezető fejedelemként is kimagasló alakja volt nemzetünk korai időszakának, és az ő nevéhez is történelmi rejtélyek sora kapcsolódik. Személyéhez ugyanis nem csupán a honfoglalásnak korfordulót jelentő hatalmas tette, hanem ezt követően a győztes csatáknak egész sorozata is fűződik. A honszerzés nem egyszerűen egy egyedi-egyszeri bevonulást jelentett mai hazánk területére, hanem még hosszadalmas harcok után került csak birtokunkba a teljes Kárpát-medence. A harcok alatt uigyanakkor nem szabad nagyléptékű hadműveleteket értenünk, hiszen éppen az itt megtelepedett, jószerivel rokonnépeknek minősíthető ittlakók általában mindenféle nagyobb fegyveres ellenállás nélkül, a közös ősnek tartott Atilla hun nagykirály örököseinek tartották a Kárpát-medencébe hazát kereső, s a régi/új hazát megtaláló magyarságot.

A pozsonyi csata - Hadiparancs - A legújabb könyvek 27-30% k

A pozsonyi csata - Cey-Bert Róbert Gyula - Régikönyvek webáruház

A pozsonyi csata - Püski Könyv Kiadó

Két indigó-könyv együtt. Pogány Biblia - Koppány hagyatéka. A Magyar MU - A teljes Csicsáky-hagyaték. Jézus magyar eredete - Jézus király a Pártus herceg, Magyar Biblia. Belső Föld Almanach. Az Anunnakik titkos története. Piliscsillag, Napcsillag. A weboldalon található termékleírások - a hivatalos kiadói ajánlások kivételével - a Magyar Menedék Könyvesház kizárólagos szellemi tulajdonát képezik (1999. évi LXXVI. törvény), így ezeknek a részleges vagy teljes utánközlése bármely más digitális vagy nyomtatott formában a Magyar Menedék MMK Kft. előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül tilos. Szállítási és fizetési módok

A ​pozsonyi csata (könyv) - Benkő László | Rukkola.hu

u. 907 nyarán, három oszlopban óriási hadsereg induljon a magyarok földjére, hogy egyszer s mindenkorra letöröljék őket a föld színéről... A gyermek király dekrétumot adott ki, amelynek legfontosabb kitétele egyben a hadjárat legfőbb célja: Ugros eliminandos esse! -, azaz: A magyarok megsemmisítendők! Árpád nagyfejedelemnek egyetlen választása maradt: ha felveszi a kesztyűt... Ismerje meg Ön is, miként készült fel már évekkel a támadás előtt, az első nyugtalanító hírektől kezdve a törzsszövetség a nagy háborúra! Hogyan állította maga mellé Árpád nagyfejedelem az itt lakó rokon avarokat, a szlávokat és más töredékeket, miként képezte és szervezte őket ütőképes hadakba, és hogyan teremtették meg ennek anyagi hátterét? "A Pozsonyi Csata" című eme kiadvány ízig-vérig egy olyan fordulatos, monumentális történelmi kalandregény, amely plasztikusan tárja az Olvasó elé a korabeli történéseket, bemutatja a magyar pusztai harcmodort, a fegyverzetet és megmutatja azt a maga nemében világviszonylatban is különleges taktikai érzékkel megvívott, hősies csatát, amelynek következtében a XI.

Online

pozsonyi csata könyv film

– díjmentes

pozsonyi csata könyv – díjmentes
  1. A pozsonyi csata-Benkő László-Könyv-Családi Könyvklub-Magyar Menedék Könyvesház
  2. Könyv: A pozsonyi csata (Benkő László)
  3. Vásárlás: A pozsonyi csata (2019)
  4. Vásárlás: Cey-Bert Róbert Gyula - A pozsonyi csata (ISBN: 9789633021262)

Ezúttal a magyar történelemnek egyik meglehetősen homályos eseményével, a honfoglalás korának egyik legnagyobb fegyveres összecsapásával, a 907-es évi pozsonyi csatával néz szembe, s ugyanebbe avatja be most az olvasóit is... * "A Pozsonyi Csata" című ezen nagyívű történelmi regényt Cey-bert Róbert Gyula tollából a honfoglalás korának egyik legnagyobb fegyveres összecsapásával ismerkedni akaró, a 907-es pozsonyi csata rejtelmeibe betekinteni kívánó olvasóinknak ajánljuk, az alábbiak szem előtt tartásával: A TÉT A MAGYARSÁG FENNMARADÁSA! Nem lehetett egyszerű ezt így megírni. A könyvet mindenkinek csak ajánlani tudom, mert szerintem az életmű egyik legjobban megírt darabjáról van szó. Gyakorlatilag olvastatja magát, és mivel a lapokat nem itatták át ragasztóval, így más lehetőség nem lévén, a történetmesélés az, ami nem engedi el az olvasót, egészen az utolsó oldalig. Azt gondolom, hogy a kortárs történelmi regényírók között kevesen vannak, akik ennyire életszerűen tudják ábrázolni az ezer évvel korábbi hétköznapokat, már csak ezért is érdemes kézbe venni A pozsonyi csata című könyvet.

pozsonyi csata könyv said

Ahogy ​az Árpád nagyfejedelem vezette törzsi szövetség a Kárpát-medencét birtokba vette, rögtön gondoskodni kellett annak védelméről, elsősorban a velük nyugati irányból határos keresztény frankok ellenséges magatartása miatt… A nyugati kereszténység kezdettől kártékony, pogány nemzetet látott a magyarságban, kisebb hányada dicső hőstettnek vélte volna, ha a magyarokat kereszténnyé tehetik, mások azonban a maradéktalan kiirtásukban látták az egyedüli megoldást… A frank gyermek király, Lajos, aki hallgatva a főpapságra, beleegyezett abba, hogy Kr. u. 907 nyarán, három oszlopban óriási hadsereg induljon a magyarok földjére, hogy egyszer s mindenkorra letöröljék őket a föld színéről… A gyermek király dekrétumot adott ki, amelynek legfontosabb kitétele egyben a hadjárat legfőbb célja: "Ugros eliminandos esse! " -, azaz: " A magyarok megsemmisítendők! " Árpád nagyfejedelemnek egyetlen választása maradt: ha felveszi a kesztyűt… Ismerje meg Ön is, miként készült már fel évekkel a támadás előtt, az első nyugtalanító hírektől kezdve a törzsszövetség a nagy háborúra!

7-5-tonnás-teherautó-eladó

2 Generációs Ház Eladó, 2024