Az Iszlám Vallás

Kérdés Válasz Az iszlám vallást a Kr. u. VII. században alapította egy Mohamed nevű férfi, aki azt állította, hogy meglátogatta őt Gábriel angyal. Az angyali a látogatások során, amelyek mintegy 23 éven át, egészen Mohamed haláláig folytatódtak, Isten (arab nyelven és a muzulmán szóhasználat szerint "Allah") szavait jelentette ki Mohamednek. E kinyilatkoztatások az iszlám vallás szent könyvében, a Koránban lettek feljegyezve. Az iszlám azt tanítja, hogy a Korán a végső tekintély és Allah utolsó kinyilatkoztatása. Az iszlám vallás követői, a muszlimok abban hisznek, hogy a Korán Allah tökéletes és öröktől fogva létező szava. Sokuk csak a Korán arab nyelvű változatát fogadják el, és a fordításokat nem tartják hitelesnek. A Korán mellet, amely az iszlám legfontosabb szent irata, a Szunnát tekintik a második legfontosabb vallási útmutatónak. A Szunnában Mohamed kortársai jegyezték fel, hogy Mohamed mi mindent tett, mondott és fogadott el. Az iszlám legfontosabb hitelvei, hogy Allah az egyedül igaz Isten, és Mohamed volt Allah prófétája.

Kialakulása zanza

az iszlám vallás alapítója

Megalapítója

az iszlám vallás öt parancsolata

Az iszlám vallás iránt érdeklődőknek

Temploma

Nincs más isten Allahon kívül. Imárahívás 3) AZ ALAMIZSNA (ZAKÁT) A legfontosabb elvek egyike az Iszlámban az, hogy minden dolog Allahtól származik, és a vagyon az emberekre van bízva. A zakát szó "tisztítást" és "gyarapodást" jelent. A saját tulajdonunk megtisztul azáltal, hogy egy részét félretesszük a nélkülözők számára, és ez a lefaragás, – akár a növények metszése – egyensúlyba hoz és új növekedést okoz. Minden muszlim saját magának számolja a zakátot. Ez évente az egy hold-évig álló készpénz után annak két és fél százalékát teszi ki. A Zakát a pénz áramlását segíti elő egy társaságon belül, Kairo. Az istenfélő ember ezenkívül még annyit ad, amennyiben szadaqa -ként örömét leli, és ezt jobb titokban tenni. Ezt a szót általában "önkéntes adomány"-nak szokták fordítani, de tágabb értelmezése is van. A Próféta – béke legyen vele – azt mondta, "rámosolyogni a testvéredre, az is jótékonyság". A Próféta – béke legyen vele – mondta, "a jótékonyság minden muszlim szüksége". Megkérdezték tőle: "Mi van akkor, ha valakinek nincsen semmije? "

Az iszlám villas en location

A napi 5 imádság elvégzése szigorú előírás (fadzsr, dohor, asr, magrib és isá). A salatot a Mekkában levő Kába kő irányába kell végrehajtani. Ezt az irányt, a kiblát a mecsetekben egy fülke (mihráb) jelöli. A napi ötszöri rituális imára a müezzin szólítja fel a minaretből a híveket hajnalban, délben, délután, napnyugtakor és este. A péntek déli imát, ahol minden férfi jelenléte elvárt, az imavezető (imám) irányítja. Harmadik pillér: az adakozás ( zakat) Az iszlám tanrendszer kétféle adakozást különböztet meg: önkéntes ( szadaka) és kötelező ( zakát). Ez utóbbi az iszlám harmadik pillére. A zakát arra emlékezteti a muszlimokat, hogy mindenük, amijük csak ezen életben van, nem más, mint Allahtól kapott kölcsön. A kötelező adakozás az imával felérő jócselekedet, illetve ha valaki a saját vagyonából ad másoknak, azzal meghálálja Isten jóságát, megtisztítja magát a kapzsiság, fösvénység bűnétől (a zakát szó szerinti jelentése is "valami, ami megtisztít") A Korán elvárja a hívőktől, hogy legyenek bőkezűek "Ó ti hívők!

Szent könyvének a neve

az iszlám villas en vente
  • Az iszlám villas en location
  • Az iszlám vallás iránt érdeklődőknek
  • Az iszlám vallás kialakulása
  • Az iszlám vallás parancsai
  • Az iszlám vallás története
  • Az iszlám vallás központja
  • Www kristalycsakra hu
  • Hány centitől nem kell magasító
  • Az iszlám vallás öt parancsolata
  • Kaposvári rákóczi labdarúgó kft kaposvár irányítószám
  • Az islam valls
  • Az iszlám villas.com
kerekes-károly-a-kereszt

2 Generációs Ház Eladó, 2024