Körös Torok Látnivalók

A "nyertes" kerékpárút szakasz 6, 5 km hosszú és megépülésével teljessé vált a Tisza-tó körüli biciklis út. Ragadj bringát és tekerd körbe a tavat! Mivel az út végig sík, viszonylag könnyen teljesíthető azok számára is, akik nem pattannak nyeregbe minden nap. Menj el egy naplementés dűlőtúrára Tállya szőlőhegyein Tokaj borvidék aprócska települése Tállya, ami megannyi látnivalót kínál és itt van például Európa mértani középpontja is. Különösen szép arcát mutatja ősszel, így érdemes ilyenkor összekötni a látogatását egy pincetúrával. A falu kedves utcái alatt ugyanis kész pincelabirintus húzódik meg, körülötte pedig bájos szőlőhegyek szolgáltatják a bor legfőbb alapanyagát. Nevezz be az egyik pincészet dűlőtúrájára, vagy csak indulj el magad és nézd a naplementét Tállya szőlőhegyeiről finom bort szürcsölgetve! Nézd meg hogyan éltek egykor a nemesek a megújult Nádasdy-kastélyban 38 év után megújult a Nádasdy-kastély, amely olyan, mintha csak Angliából "teleportált" volna Fejér megyébe. A Tudor-stílusú épület egyedülállónak számít hazánkban.

Szentes látnivalói, nevezetességei a kanyargó Kurca partján

Sokak csak álmodozhatnak arról, hogy az Adrián vagy a Földközi-tenger partjain töltsék jól megérdemelt nyári szabadságukat, de van egy jó hírünk: nem kell messzire utaznunk, hogy tengerparti élményben legyen részünk. A Körös-torok Csongrádban, a Tisza jobb partján található. A várost 1855 és 1864 között rendszeresen árvizek fenyegették, ezért elengedhetetlenné vált a folyó rendezése. A keletkezett jelentős mennyiségű hordalékból a város keleti végétől a Tisza jobb partján hosszú és széles homokpadot hoztak létre, ami pontosan úgy néz ki, mint egy homokos tengerpart. Fotó: Ötvös Sándor A vízállás kellően alacsony, aki először látja a partot, azt hihetné, hogy alacsony vízállású Balatonra érkezett, hiszen a strandolók a folyó feléig besétálhatnak, és még a fejük is a víz felett marad. Magyarország legszélesebb homokos tengerpartja közúton Kiskunfélegyháza és Szentes felől a 451-es úton, valamint alsóbbrendű utakon Szeged (Felgyő), Csépa és Tiszaalpár felől, vasúton Kiskunfélegyháza és Szentes felől a 147-es számú vasútvonalon közelíthető meg.

körös torok látnivalók pécs

Panoráma Szálláshely - Csongrád, Körös Torok, Szállás

Almásy-kastély Gyulán #Gyula #Körös #Vár és kastély Az Almásy-kastély a török idők után épült. A sokat látott barokk kastély mára visszanyerte fényét és egy különleges, izgalmas, interaktív kiállításnak adj otthont, ahol nemcsak az egykori főurak életvitelébe, hanem a komornyik, a kulcsárnő, a szakács és a komorna mindennapjaiba is bepillantást nyerhetünk. navigate_next Körös-torok #Tisza A Hármas-Körös és a Tisza összefolyása Csongrád térségének fontos turisztikai helyszíne. A Körös-torok tengerpartra emlékeztető homokpadja sokak szerint a legszebb folyó menti strand az egész országban. Szanazug #Szabadstrand Egy kirándulást mindenképpen megér a Fekete- és Fehér-Körös összefolyásánál fekvő Szanazug, ahol a vadregényes természeti környezet mellett békebeli vidéki életérzés – csárda, turistaházak, kemping, vízibicikli, teke- és teniszpálya, illetve autósmozi – várja a felfedezőket. navigate_next

körös torok látnivalók térkép

Értéktár - Körös-torok

Alacsony vízálláskor kitűnő strandolási terület, a gyerekek is kedvükre építhetnek, csepegtethetnek homokvárat, s ezt kiegészítik a kulturális programok is. Az 1960-as évektől kezdődtek meg az üdülőépítések az árterület magasabb részén, mára már országszerte ismert üdülőterületté nőtte ki magát, mely a fiatalok körében népszerű az azonos nevű fesztiváljáról is. Erdei Ferenc író szerint: "…ilyen szép partja sehol sincs a Tiszának, s ezt nem alkalmi költői túlzás mondatja velem, hanem gondos összehasonlító tanulmány. Ennek a hajóútnak egyértelmű eredménye, hogy a csongrádi Körös-toroknak ítéltük a pálmát az összes tiszai partfürdő közül. Külön érdekessége, hogy az ősi belvárosi házak zegzugai között vezet ki ide a szép hajlású, jól megépített és gondozott út. Lombos, ártéri fák alatt tágasan terül el a gyepes-fövenyes partfürdő, s szép, modern üdülő-tanyázó épületek sora áll már itt. "

  • Körös-torok | Várunk Csongrádon!
  • Körös torok látnivalók magyarországon
  • Értéktár - Körös-torok
  • Apáca Show Aréna
  • Rigoletto erkel színház a la
  • A csongrádi Körös-torok tengerpartnak se rossz - Turista-Szalámi
  • Körös torok látnivalók veszprém
  • Irány a bárka teljes film magyarul videa
  • Máté Angi: Az emlékfoltozók (részlet)
  • 1993 évi iii törvény 2015 március 1 to imdb
  • Fitbit charge 3 használati útmutató magyarul
  • Körös torok látnivalók térkép
körös torok látnivalók veszprém
  1. Posta 11 kerület
  2. Nevezetes azonossagok feladatok
  3. Szeged tesco nyitvatartás
  4. Fekete özvegy 2
  5. Ingyenes okj képzések kecskemét 2019 full
  6. Kutya fogkrém árgép
  7. Mp3 karaoke dalok letöltése en
  8. Oktatásért felelős miniszter neve
  9. Forever rose rendelés photos
  10. Dodge viper fogyasztás 1
  11. Hőforrás hotel gyula online
  12. Eindhoven hollandia közelgő események
  13. Köteles rész mértéke 2018 earnings conference call
  14. Civil war szereplők full
  15. Online filmek 2019 magyarul teljes ingyen
  16. D vitamin és c vitamin klinika
new-trend-nova-szekrénysor

2 Generációs Ház Eladó, 2024