Kakukkfű Mag Ültetése, Mezei Kakukkfű (Thymus Serpyllum) Gondozása, Szaporítása (Északi Kakukkfű, Keskenylevelű Kakukkfű, Vadkakukkfű)

Helyezd a porhanyós talaj ba a palántát, önts rá 1-2 liter földet, majd öntözd meg jó alaposan! Igaz, idősebb korában jó szárazságtűrő, de a fiatal palánták még igénylik a rendszeres locsolást. Ha szaporítani szeretnéd a növényt, erre a leggyakoribb módszerek a mag vetés és a dugvány ozás. A mag ról kelő növények vontatottabban fej lődnek, így ha gyorsabban szeretnél eredményt, inkább a dugvány ozást válaszd! Sok sikert!

  1. A kakukkfű szaporítása magvetéssel, tőosztással és dugványozással - CityGreen.hu
  2. Tavasszal
  3. Ősszel
  4. Kakukkfű Mag Ültetése / Kakukkfű Fűszernövény Vetőmag Thymus Vulgaris
  5. Mezei Kakukkfű (Thymus serpyllum) gondozása, szaporítása (Északi Kakukkfű, Keskenylevelű Kakukkfű, Vadkakukkfű)
  6. Kakukkfű fűszernövény vetőmag Thymus vulgaris
  7. Kakukkfű fűszer ✔️kertbe, cserépbe, hogy kéznél legyen!

A kakukkfű szaporítása magvetéssel, tőosztással és dugványozással - CityGreen.hu

Tavasszal

kakukkfű mag ültetése magról

Ősszel

Kakukkfű Mag Ültetése / Kakukkfű Fűszernövény Vetőmag Thymus Vulgaris

kakukkfű mag ültetése ősszel

Mezei Kakukkfű (Thymus serpyllum) gondozása, szaporítása (Északi Kakukkfű, Keskenylevelű Kakukkfű, Vadkakukkfű)

Kerti sütögetésnél a tűzbe dobva szárát, füstje elűzi a szúnyogokat, a konyhaajtó közelébe szárítás céljából akasztva pedig távol tartja a legyeket. Csak hinni kell benne! Bálint András További képek Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről Botanikai név: Thymus vulgaris Kiszerelés: Tasakos vetőmag Megjegyzés: A tasak 1/2 g Kakukkfű vetőmagot tartalmaz A kakukkfű kellemes illatú 20-30 cm magas, kúszó, évelő félcserje. Rózsaszínes virágai május-júniusban nyílnak. Jellegzetes íze és zamata miatt érdekes fűszer, a legkülönbözőbb ételekhez használhatjuk. Szárított leveleiből főzött teát forrón, gőzét belélegezve igyuk megfázás és hurutos panaszok esetén. Felhasználás: az egész növény kellemes illatú. A második évtől szedjük virágos szárát. Fűszerként salátákhoz, levesekhez, húsokhoz használjuk. A diétás ételek ártalmatlan fűszere, a növényi ecetek egyik fontos anyaga. Teafőzete szélhajtó, étvágyjavító és köhögéscsillapító. Fürdővizekbe téve illatos és frissítő hatású. Vetés: március közepén szabad ágyba, 25-30 cm-es sortávolságra.

Kakukkfű fűszernövény vetőmag Thymus vulgaris

Kép forrása: Wikipédia / Szerző: Espirat Kép forrása: Wikipédia / Szerző: Espirat A kakukkfű a francia és az olasz konyha egyik elmaradhatatlan fűszere, a Földközi-tenger vidékén és Európa déli vidékein gyakori örökzöld félcserje. Szaporítani magról, dugványozással és tőosztással is lehet. A kakukkfű magvetése A kakukkfüvet vethetjük tavasszal cserépbe, valamint tavasz végén és nyár elején szabadföldbe is. A cserépben nevelt palántákat, a fagyveszély elmúltával, májusban lehet kiültetni végleges helyükre. A magokat elég vékonyan takarni. Ezen kívül az árnyékolásról, és a rendszeres, mérsékelt öntözésről, valamint az ágyás gyomlálásáról kell gondoskodni. A csírázási idő, ilyen körülmények mellett, nagyjából 2-3hét. A kakukkfű tőosztása Az idősebb kakukkfű töveket, tőosztás segítségével fiatalíthatjuk meg, illetve szaporíthatjuk. Ehhez szedjük fel októberben, válasszuk szét több darabra és ültessük el. A kakukkfű dugványozása A kakukkfű dugványozással is szaporítható, ennek ideje, és menete a levendula és a rozmaring dugványozásával azonos.

Kakukkfű fűszer ✔️kertbe, cserépbe, hogy kéznél legyen!

  • Barbie álom konyha 2
  • Mezei Kakukkfű (Thymus serpyllum) gondozása, szaporítása (Északi Kakukkfű, Keskenylevelű Kakukkfű, Vadkakukkfű)
  • A kakukkfű szaporítása magvetéssel, tőosztással és dugványozással - CityGreen.hu

A kakukkfű fűszer – és gyógynövény is egyben, melyet már az ókorban is ismertek és használtak, elsősorban a húsok tartósítására. A középkorban a bátorsággal kapcsolták össze, így például Angliában úgy tartották, hogy meghosszabbítja az életet. Itt a hölgyek lovagjaik vállszalagjára kakukkfű ágacska fölött lebegő méhet hímeztek bátorításképpen. Azóta bebizonyosodott, hogy ez a gyógynövény valóban késlelteti az öregedési folyamatokat. A középkori járványok terjedése idején a fertőzések megakadályozására is használták. A francia konyha már ekkor is alkalmazta, majd a 17. században Erdélybe került, onnan pedig hazánkba. A Földközi-tenger vidékéről származó, nagyon kedvelt mediterrán fűszernövény. Az egész világon elterjedt, sokfelé termesztik. Hosszú ideje alkalmazzák a levendulával és zsályával együtt a levegő illatosítására is. Kakukkfű jellemzése Lassan növő, évelő félcserje, mely eléri a 15-25 cm-es magasságot is. A szárai fásak és kemények, a levelei szürkészöld színűek, kicsik és ovális formájúak.

Nem elég, hogy pofonegyszerűen termeszthető, de nagyon jellegzetes, lóheréhez hasonló illattal rendelkezik. Nem csoda, hogy már az ókorban is füst ölőnek használták. Kakukkfű termesztésének előnyei –Űzi a kerti kártevőket Már csak azért is megéri kakukkfüvet ültetni a kertbe, mert segít távol tartani az olyan kártevőket, mint a liszteskéket, az U betűs aranybaglyokat, a paradicsomhernyőt, és számos egyéb rovart is.

AVOKÁDÓ – Hogyan neveljünk avokádót magról? | Food & Wine A kakukkfű termesztése A kakukkfű szaporítása magvetéssel, tőosztással és dugványozással - Fűszernövény magok Gyógynövény vetőmag Kakukkfű Levendula Rozmaring fűszernövény vetőmagok Körömvirág mag Kapor vetőmag Fűszer és gyógynövény tasakos vetőmag árak, fűszerkertbe, konyhakertbe ültethető vetőmag árak. Cserépben, konyha ablakban, balkonon nevelhető fűszernövények. Kakukkfű Kapor Kerti zsázsa fűszernövény vetőmag - Koriander fűszernövény vetőmag - Levendula mag - Majoranna Oregano szurokfű fűszer mag - Rozmaring fűszernövény vetőmag - Körömvirág mag A főzéskor csak az utolsó percekben keverjük az ételbe. A paradicsomos ételek mellett az finomra vágott bazsalikom a majonézhez is passzol: kiváló öntetet készíthetünk egy sült halhoz készült öntetbe keverve. Díszítésként minden salátán kellemes ízű meglepetést szerezhetünk friss hajtásaival. Mivel a bazsalikom íze szárítva nem annyira sajátságos (és szárítva úgyis mindenhol kapható), érdemes fagyasztva tartósítani frissességét.

Illóolaja erősítő, nyugtató hatású. Gyógytea készítése: egy csapott evőkanál teafüvet 2, 5 dl vízzel le kell forrázni, majd 15 percig állni hagyni. Ezután le kell szűrni (ne fém szűrőn keresztül) majd ízesítés nélkül fogyasztható. Alkalmazható: torokfájás és köhögés csillapítására vérszegénység esetén vérbőség fokozására májbetegség emésztési- és gyomor problémák esetén a menstruációs fájdalmak csökkentésére depresszió kezelésére étvágy javítására immunerősítésre Szájüregi gyulladásra, torokfájásra gargalizálni kell a teával. Fürdővízben is alkalmazható, így tágítja az ereket, illetve nyugtató hatású. Nyugtató, frissítő fürdő készíthető belőle, ha mentával, rozmaringgal és levendulával egyenlő arányban keverve 3 dkg keveréket használva 3 liter teát főzünk, majd a fürdővízhez adjuk. Ellenjavallatok Terhes és szoptatós anyák, illetve pajzsmirigy-elégtelenségben szenvedők esetében a megadott mennyiségeket szigorúan be kell tartani, gyógyszermennyiségű használata pedig nem javasolt. Kakukkfű fűszer felhasználása A kakukkfű jellegzetes íze miatt – a petrezselyem, rozmaring és a zsálya mellett – a leggyakrabban használt konyhai fűszernövényeink egyike.

Kakukkfű fűszernövény vetőmag Thymus vulgaris A kakukkfű szaporítása magvetéssel, tőosztással és dugványozással - Kép forrása: Wikipédia / Szerző: Espirat Kép forrása: Wikipédia / Szerző: Espirat A kakukkfű a francia és az olasz konyha egyik elmaradhatatlan fűszere, a Földközi-tenger vidékén és Európa déli vidékein gyakori örökzöld félcserje. Szaporítani magról, dugványozással és tőosztással is lehet. A kakukkfű magvetése A kakukkfüvet vethetjük tavasszal cserépbe, valamint tavasz végén és nyár elején szabadföldbe is. A cserépben nevelt palántákat, a fagyveszély elmúltával, májusban lehet kiültetni végleges helyükre. A magokat elég vékonyan takarni. Ezen kívül az árnyékolásról, és a rendszeres, mérsékelt öntözésről, valamint az ágyás gyomlálásáról kell gondoskodni. A csírázási idő, ilyen körülmények mellett, nagyjából 2-3hét. A kakukkfű tőosztása Az idősebb kakukkfű töveket, tőosztás segítségével fiatalíthatjuk meg, illetve szaporíthatjuk. Ehhez szedjük fel októberben, válasszuk szét több darabra és ültessük el.
pécs-majális-2019

2 Generációs Ház Eladó, 2024