Bge Turizmus Vendéglátás Felvételi Követelmények

- Egyetemek főiskolák - BGE - BGE-KVIK - turizmus-vendéglátás Karrier: A legértékesebb diplomák és amiket kár megszerezni | Tantárgylista Tantárgyak javasolt felvételi rendje Beiratkozás ideje Válassza ki a beiratkozás félévét! Nyelv Válassza ki a nyelvet! Szak Válassza ki a szakot! Szakirány Válassza ki a szakirányt! Tanterv Válassza ki a tantervet! - Egyetemek főiskolák - BGE - BGE-KVIK - turizmus-vendéglátás A Karrier platform egy olyan virtuális színtér, ahol a cégek, és a hallgatók munkaerő-piaci ajánlatai, igényei találhatnak egymásra, a cégek álláslehetőségeket, projektmunkát és szakmai gyakorlati lehetőségeket hirdethetnek a BGE-s hallgatók számára. A 2020-21-es tanévtől a szakmai gyakorlatok adminisztrációja a BGE Online Karrier Platformján zajlik. Valamennyi szükséges adat ebben a rendszerben kerül rögzítésre, illetve a Platform generálja a szükséges dokumentumokat is. A hallgatóknak kérnie kell a gyakorlati helyet, hogy regisztráljon a rendszerben. Ezt – értelemszerűen – azután kell megtenni, hogy a gyakorlati hely előzetesen beleegyezését adta a hallgató gyakornokként való fogadásába.

Felvételi

– A hallgató beszámoló t készít, melyet csatol a Karrier Platformon a szakmai gyakorlati hely vezetőjének aláírásával. (A beszámoló elkészítésének követelményei alább olvashatóak. ) – A hallgató kitölti a Gyakorlati helyek minősítése című űrlapot, visszajelzést adva az Egyetem számára tapasztalatairól. A hallgatói minősítések átlaga a későbbiekben megjelenik a rendszerben, tájékoztatást adva a későbbiekben jelentkező hallgatóknak a gyakorlati hellyel való elégedettségről. A képzésvezető (Dr. Fekete-Frojimovics Zsófia, ) a partner által kitöltött Igazolás és értékelőlap összesített értéke és a hallgató által elkészített szöveges beszámoló alapján értékeli szakmai gyakorlatot, majd ötfokozatú skálán rögzíti a hallgató érdemjegyét a Neptunban. A gyakorlat teljesítésére pályázat útján lehetőség van többek között Ausztriában, Németországban, Spanyolországban, Görögországban, Törökországban vagy az USA-ban is. A duális képzésen tanuló hallgatóink ezen felül a képzés első három évében évente 22 hetes gyakorlat keretében sajátítják el a szakma alapjait.

A képzésvezető (Dr. Fekete-Frojimovics Zsófia, ) a partner által kitöltött Igazolás és értékelőlap összesített értéke és a hallgató által elkészített szöveges beszámoló alapján értékeli szakmai gyakorlatot, majd ötfokozatú skálán rögzíti a hallgató érdemjegyét a Neptunban. A szakról röviden A turizmus-vendéglátás az egyik legnépszerűbb szak Magyarországon. Komplex, élményekkel teli, emberközpontú. A sok apró részterület megismerése mellett itt megtanulhatod, hogyan lásd a turizmus nagy egészének működését rendszerben. Rajtad múlik, hogy merre indulsz el a specializációk útján: vendéglátásban, szállodaiparban, rendezvényszervezésben vagy akár egészségturizmusban keresed majd a hazai és nemzetközi lehetőségeket. Gyakorlati lehetőségek az oktatás folyamán Specializációk: Öt specializáció közül választhatod ki azt, amelyik leginkább érdekel. Mindegyik specializáción gyakorlati szakemberektől tanulhatsz, a szakma alapjait esettanulmányok, iparági projektfeladatok és turisztikai helyszínlátogatások során sajátíthatod el.

Bge Turizmus Vendéglátás Felvételi Követelmények | Felvi.Hu - Egyetemek Főiskolák - Bge - Bge-Kvik - Turizmus-Vendéglátás

Szakmai gyakorlat, duális képzés A képzés részeként hallgatóinkat 2 félév összefüggő szakmai gyakorlatot kell teljesíteniük, amelyre több mint kétszáz hazai és nemzetközi gyakorlóhelyi partnerünknél nyílik lehetőségük (főként szállodákban, utazási irodákban, illetve vendéglátó vállalkozásoknál). A szabad bölcsészeteket - etika, ember- és társadalomismeret, esztétika, filmelmélet és filmtörténet, filozófia, művészettörténet, vallástudomány szak - még mindig sokan választják, pedig továbbképzés és speciális ismeretek nélkül diplomával is nehéz elhelyezkedni e területeken. Az ELTE termeli ki a legtöbb szabad bölcsészt: az őszi szemeszterben 100 és 215 között van a hallgatói keretszám, a költségtérítéseseknek 120 ezer forintos tandíjjal kell számolniuk. Az állami helyekre tavaly 414, a költségtérítésesre 402 ponttal lehetett bejutni. A Pécsi Tudományegyetemen 15-95 főben határozták meg a szakra felvehető hallgatók létszámát, a tandíj összege ugyanannyi, mint az ELTE-n. Tavaly az állami helyekre 393, a költségtérítésesre 200 ponttal lehetett bekerülni.

A korábbi felsőoktatási tanulmányok során szerzett oklevél minősítése Felvételi pontszám alapképzés (A), osztatlan képzés (O), felsőoktatási szakképzés (F) esetén (max. 280-400 pont) Felvételi összpontszám alapképzés (A), osztatlan képzés (O), felsőoktatási szakképzés (F) esetén (max. 500 pont) Elégséges (2) 280 280+100* Közepes (3) 320 320+100* Jó (4) 360 360+100* Jeles/kitűnő (5) 400 400+100* *További max. 100 többletpont szerezhető az Fkr. 20-21. §-a és 24. § (1) bekezdése szerint. A jelentkezés és a felvétel sajátos feltételei A nappali munkarendű kereskedelem és marketing (magyar nyelven) alapképzési szak meghirdetése a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karán történik, a képzés helye: a Külkereskedelmi Kar és a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. Az együttműködési megállapodásban rögzített körülményektől való lényeges eltérés, vagy a gyakorlat során felmerült jelentős probléma esetén a hallgatónak vagy a gyakorlati helynek értesítenie kell az Egyetemet. 6 Szakmai gyakorlat értékelése A gyakorlat végén háromféle értékelésre kerül sor: – A szakmai gyakorlati hely kitölti a Szakmai gyakorlati igazolás és értékelőlap című űrlapot.

Földrajz

bge turizmus vendéglátás felvételi követelmények biológia

Automatizálási Tanszék - Eseménynaptár Heti nézet 2021-07-14 Karrier: A legértékesebb diplomák és amiket kár megszerezni | Turizmus-vendéglátás | Budapesti Metropolitan Egyetem A Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karon kereskedelmi logisztika, kereskedelmi és kereskedelmi kommunikáció továbbá a Külkereskedelmi Karon a marketing, a marketing menedzsment és a minőség menedzsment specializációk választhatók. A képzési hely preferált sorrendjét a link alól letölthető nyomtatványon kell megjelölni. A kitöltött nyomtatványt az ott megadott e-mail címre kell elküldeni 2016. június 30-ig. A képzési hely a jelentkező kérelme (specializáció választása), valamint a felvételi pontszám és a lakóhely alapján kerül meghatározásra. Felvételi pontok számítása Az egyes szakokhoz tartozó vizsgakötelezettséget és a képzési területenként eltérő többletpontok rendszerét az 1. sz. táblázatban tekintheti át. A külföldi vagy külföldi rendszerű középiskolában szerzett eredmények megfeleltetése, illetve ezek tanulmányi és érettségi pontokká való átszámítása központilag történik, erről A külföldi vagy Magyarországon működő külföldi rendszerű oktatási intézményekben végzettek pontszámítása és a beküldendő dokumentumok c. részben, illetve a honlapon találhat bővebb információt.

Bge Turizmus Vendéglátás Felvételi Követelmények

(9) A levelező munkarendű képzésben a hallgatók tanóráira tömbösítve, legfeljebb kettő hetenként munkanapokon, vagy a heti pihenőnapon kerül sor. Ennek megfelelően az adott szakon a képzés gyakorisága: kéthetente pénteken és szombaton. (10) A levelező munkarendű képzésben a hallgatók tanóráira tömbösítve, legfeljebb kettő hetenként munkanapokon, vagy a heti pihenőnapon kerül sor. Ennek megfelelően az adott szakon a képzés gyakorisága: hetente szombaton egész nap. (11) A levelező munkarendű képzésben a hallgatók tanóráira tömbösítve, legfeljebb kettő hetenként munkanapokon vagy a heti pihenőnapon kerül sor. (12) A hallgatók tényleges tanulmányi ideje a képzés munkarendjére való tekintettel, a gyakorlat alapján, a táblázatban szereplő képzési időnél hosszabb is lehet. (13) A szak duális képzésként is végezhető. Részletes információk ennek feltételeiről az intézményi honlapon és a honlapon található. (14) Szakmai előkészítő tárgy: kereskedelmi és marketing alapismeretek, közgazdasági alapismeretek, vendéglátás-idegenforgalom alapismeretek.
bge turizmus vendéglátás felvételi követelmények 2021

Bge Turizmus Vendéglátás Felvételi Követelmények, Foszk Turizmus-Vendéglátás, Vendéglátás Szakirány

Az utóbbi két évtizedben több szervezeti átalakuláson és felsőoktatási reformon átesett intézmény, a jelenlegi Budapesti Gazdasági Egyetem 2016-ban érdemelte ki az alkalmazott tudományok egyeteme rangot. © MTI / Filep István Amivel nehéz elhelyezkedni: szabad bölcsészet, andragógia és a többi "Vannak olyan tömegszakok, általános szakok, amelyek nem adnak specifikus képzést, és a hallgatók az utolsó években sem tudnak szakosodni. Ilyen például az andragógia, a kommunikáció vagy éppen a marketing" - mondta Német Gábor. Ráadásul ezeken a területeken a legnehezebb friss diplomásként, szakmai tapasztalat nélkül elhelyezkedni. Az andragógia - felnőttképzés, régi nevén: népművelés - évek óta népszerű a felvételizők körében. Az alapszakon művelődésszervezői, humán szervezői, munkavállalási tanácsadói, személyügyi szervezői ismereteket lehet elsajátítani. A Szent István Egyetemen tavaly 365 ponttal lehetett a nappali tagozatos, állami, 200 ponttal pedig a költségtérítéses képzésre bejutni. Idén 10-57 embert vesznek fel, a költségtérítéseknek 81 ezer forint a féléves tandíj.

  1. Bge turizmus vendéglátás felvételi követelmények ikk
  2. Bge turizmus vendéglátás felvételi követelmények történelem
  3. Bge turizmus vendéglátás felvételi követelmények 2021
  4. Bge Turizmus Vendéglátás Felvételi Követelmények | Felvi.Hu - Egyetemek Főiskolák - Bge - Bge-Kvik - Turizmus-Vendéglátás
  5. Felvételi

Bge Turizmus Vendéglátás Felvételi Követelmények | Foszk Turizmus-Vendéglátás, Vendéglátás Szakirány

A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) gazdálkodási és menedzsment szakán folyó magyar nyelvű állami képzésre tavaly 453 ponttal lehetett bejutni, míg a költségtérítéses helyeknél 431 pontnál húzták meg a határt. Az utóbbira felvételt nyerőknek egyébként 225 ezer forintba kerül egy félév. Az angol nyelvű tanulmányokért az államilag finanszírozott képzésre bejutóknak 445, a költségtérítéseseknek 322 pontot kellett elérniük. Utóbbiaknak egy félév 690 ezer forintba kerül. E szakra a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) 437 ponttal lehetett bekerülni, a költségtérítéses helyekre pedig - egy félév ára 225 ezer forint - 336 ponttal. Az IBS Nemzetközi Üzleti Főiskolán kell a legtöbbet fizetniük a költségtérítéses képzést választó diákoknak a gazdálkodási és menedzsment szakért: egy szemeszter 687 500 forint, ezért cserébe viszont az angol és a magyar nyelvű képzéshez tavaly már 200 pont is elég volt. Legacies 2 évad 2 rész Dr life nyirokmasszazs gép eladó Barbie és hugai kutyusos kraland interactif

Gazdálkodási és menedzsment, kereskedelem és marketing, turizmus-vendéglátás - ezek a legnépszerűbb gazdasági alapszakok a 2018-as felvételin. Mindegyik több ezer diákot vonzott annak ellenére, hogy ezeken a képzéseken csak az szerezhetett állami ösztöndíjas helyet, aki elérte a magasan meghúzott előzetes ponthatárt. © stiller Ahogy az előző években, úgy idén is a gazdálkodási és menedzsment a legnépszerűbb alapszak, több mint 8800-an jelölték meg a jelentkezési lapon, 4220-an az első helyre sorolták ezt a képzést. Kereskedelem és marketing szakra 6076-an, turizmus-vendéglátásra 4990-en, pénzügy és számvitelre 4023-an szerettek volna bekerülni. Fontos, hogy ezeken a gazdasági szakokon csak azok szerezhettek állami ösztöndíjas helyet, akik elérik a csak ezekre a szakokra érvényes, bőven 400 feletti minimumponthatárt - függetlenül attól, melyik felsőoktatási intézmény ilyen képzésére jelentkeztek. Itt a teljes lista: a 2018-as felvételi összes ponthatára Este nyolckor nyilvánosságra hozták a 2018-as felvételi ponthatárait, amelyet már az Eduline-on is böngészhettek.
sarti-árak-2018

2 Generációs Ház Eladó, 2024