Hosszú Szőrű Macska – Nebelung Vs Brit Hosszú Szőrű Macskák Összehasonlítása | Dogell.Com

Maine Coon, ragdoll, brit hosszú szőrű és perzsa. Csak néhány a hosszú szőrűek közül, de a házimacskák között is találhatunk példát. A cicákat már kiskorukban hozzá kell szoktatni a rendszeres fésüléshez, hogy a későbbieknek ne legyen megterhelő sem a gazdinak, sem a kedvencnek. Sok esetben naponta vagy kétnaponta is meg kell őket fésülni, de ezt a menetrendet a cica egyedi igénye szerint a gazdinak kell kialakítani. A fésüléshez való szoktatáshoz először az eszközzel kell megismerkednie a macskának. Ezt úgy oldhatjuk meg, hogy az első napoknak jól látható helyen hagyjuk a fésűt, de elhelyezhetjük kedvencünk fekhelyénél is. A fésülést az állat kedvenc testrészénél kell kezdeni, ami lehet akár az áll, akár más is, de az adott cicát a gazdája ismeri legjobban. Ha ez már gördülékenyen megy, akkor lehet folytatni máshol is a fésülést. A folyamatot érdemes úgy végezni, hogy a feji, nyaki résztől haladunk a macska hátán és oldalán, hasán át a farka irányába, majd a farkát is átfésüljük, amennyiben ezt megengedi.

  1. Szibériai macska – Wikipédia
  2. Nebelung vs Brit hosszú szőrű macskák összehasonlítása | Dogell.com
  3. Bundája miatt csodálja a macskát az internet: ilyen elképesztő szőrt már rég láttunk - Terasz | Femina
  4. - Az Én Macskám
  5. Brit Hosszú Szőrű Macska Kennel

Szibériai macska – Wikipédia

Igen mozgékony, játékos. Közepes méretű, zömök, kerekded macskafajta. Nagy étvágyú, könnyen elhízik. Közepes méretű macska. Megjelenése fülei és szemei miatt manószerű. Igazi ugróbajnok. Erős, izmos fajta. Imád ugrani, mászni, a magasság mellett a víz szerelmese. Közepes méretű, ám masszív, erős csontozatú. Külleme igen extrém. Könnyen elhízik. Közepes méretű fajta, hosszú, izmos testtel. Játékos, okos, mozgékony macska. A highland közepes méretű fajta, kerekded kinézettel. Farkára és testsúlyára ügyelni kell. Közepes méretű, masszív és erős csontozatú macska. Nem túl aktív, de nagyon kedves.

Nebelung vs Brit hosszú szőrű macskák összehasonlítása | Dogell.com

Krisztina Régóta keresem a megoldást Hovawart kutyám szőrének ápolásához. Benti kutya, így sokat mérgelődtem az elhullatott hosszú fekete szőr miatt. A kefe fantasztikus, nagyon könnyű vele dolgozni, szuper hatékony! Heni Nagyon szuper, nagyon sokat segít a szőrszálak eltávolításában, csak ajánlani tudom. Györgyi Goldim imadja amikor fesulom vele, es csodas lesz a bundaja.

Ez a leghatékonyabb eszköz a hosszú szőrű macska ápolására, könnyen eltávolítja a hatalmas aljszőrzetet. Azonban a részletes használati utasítás alapvető fontosságú, és a tulajdonosoknak időt kell szentelniük arra, hogy ezeket elolvassák. Borotváló készülék vagy mini-nyírógép. Ez egy elemes változata annak az elektromos borotvának, amit az állatorvosok is használnak. A mini-nyírógép felbecsülhetetlenül jó eszköz az olyan gubancos területek vágására, amik a szőrme ápolására szolgálnak. Minden hosszú szőrű macskának, főleg a gyapjúszőrű perzsamacskának olyan gubancos a szőre, hogy fésűvel vagy bontófésűvel ki sem lehet fésülni. Semmi embertelen nincs a borotválásban; ha megtanulod hogy kell otthon megborotválni az állatot, akkor az nagyon kedves dolog tőled, mivel azzal megóvod a macskádat az altatás kellemetlen mellékhatásaitól. Bunda-nyíró készülék. Sok gyártó készít bunda-nyíró készüléket. Ez egy speciális szalon készülék, amely nagyon sok aljszőrzetet távolít el nagyon óvatosan és a nyugtalan macskák is rendkívül jól tűrik.

Bundája miatt csodálja a macskát az internet: ilyen elképesztő szőrt már rég láttunk - Terasz | Femina

Végig figyelnünk kell a cica jeleire, hiszen a fésülést erőltetni nem szabad. Ha testbeszédéből azt látjuk, hogy elég, akkor érdemes inkább később folytatni, hogy a negatív élményeket elkerüljük. Időnként előfordulhat, hogy még gondos ápolás mellett is filcek alakulnak ki, melyekhez speciálisan erre a célra készült filcbontó kefét kell beszerezni. Ha ezzel nem járunk sikerrel, többnyire ollóval javasolt eltávolítani, majd a megszokott módon folytatható a fésülés. Ehhez tompa végű ollót kell választani, hogy megelőzzük a sérüléseket. Ez elhalt szőrszálak eltávolítása azért is fontos, mert így azok a szőrszálak a kanapé és a ruhák helyett a fésűbe kerülnek, kevesebb bosszúságot okozva ezzel a gazdinak is. Kandúroknál a farkuk testhez közeli felső részénél elhelyezkedő zsírmirigyek miatt baktériumok szaporodhatnak el, melyek bőrgyulladást okozhatnak, tehát ezen a területen is gondosan ápolni kell a szőrzetet. Akár hintőport is használhatunk ezen a részen. Nem minden eszköz lesz alkalmas minden cicának, így egy többmacskás háztartás esetén akár több különböző fésűt is be kell szerezni.

Olyan gazdának való, aki sok időt van otthon és szívesen foglalkozik doromboló kedvencével. Ápolás A fajta szőrzete könnyen karbantartható. Elegendő heti egy-két alkalommal átfésülni a bundát az elhalt szőrzet eltávolítása és a faggyú eloszlatása érdekében. Karmait vágni kell, ha túl hosszúra nőnének, illetve érdemes fogait is rendszeresen tisztítani. Puha, nedves kendővel időnként át kell törölgetni szemeit. Az esetleges fertőzések elkerülése érdekében használj külön területet a kendőből mindkét szem számára. A fülek tisztaságát hetente ellenőrizni kell. Ha piszkosnak tűnnek, vattakoronggal vagy puha, nedves ruhával, amelyet almaecet és meleg víz 50-50 arányú keverékével benedvesítettél, töröld át. Mivel minden cica kényes alma tisztaságára, így a hócipős macskánál is ügyelj, hogy mindig makulátlan legyen tálcája. Gyakori egészségügyi problémák A hócipős macska kifejezetten egészséges fajta. Alkalmanként előfordulhat, hogy görbe a farka vagy kancsal a szeme – ezek sziámi felmenőinek nyomai –, de ezek az esztétikai hibák nem befolyásolják sem egészségét, sem azt, hogy nagyszerű társ legyen.

- Az Én Macskám

Kérem, pár percig időzzön el honlapunkon! Amennyiben ideje engedi, nézze meg cicáinkat! Talán ez a gyönyörű fajta –sokszínűségével- az Ön kedvence volt eddig is, és weboldalunk megtekintése hozzájárul, hogy még inkább megszeresse a brit rövid- és hosszú szőrű cicákat! Tenyészetünk Budapesten található. 2009-ben került hozzánk az első brit cicánk. Annyira megtetszett a fajta, hogy elkezdtük tudatosan, tenyésztési céllal beszerezni az újabb kiscicákat, jó nevű hazai és külföldi tenyészetekből. Induló tenyészetünk kapcsán reménykedünk egy Magyarországon ritka színváltozat, az ezüst árnyalt brit cica sikeres tenyésztésében. Cicáink megszépítik mindennapjainkat. Nagyon szoros kötelékben élünk velük és igyekszünk majdan a kicsiket is emberközelinek, barátságosnak nevelni. Szeretnénk, hogy aki tőlünk választ társat sok-sok szeretetet kapjon kedvencétől és jó szívvel gondoljon ránk. A továbbiakban jó böngészést kívánunk. Szeretettel: Mörrenmorcogi Kennel A selymesen csillogó, különösen hosszú bunda a hosszúszőrű macskafajták védjegye.

  • Keleti hosszú szőrű macska
  • Hosszú szőrű macskák
  • Hosszú szőrű macska sorozat tv

Brit Hosszú Szőrű Macska Kennel

Ezért sok hócipős macska általában vagy túl sok, vagy túl kevés fehér jegyet mutat, vagy ezek rossz helyen vannak. A cicák testalkata tovább nehezíti a tenyésztést, mivel a tenyésztőnek el kell érnie a megfelelő fejformát és fülbeállítást, miközben az állat megőrzi az amerikai rövidszőrű testfelépítését és a sziámi hosszát. Eredete A fajta Philadelphiából származik és a hatvanas években alakult ki, amikor Dorothy Hind-Daugherty sziámitenyészetében három fehér lábú kölyök született. Mivel megtetszett neki a különleges jegy, úgy gondolta, érdemes ezeket a cicákat tovább tenyészteni. Ezért sziámikat keresztezett amerikai rövidszőrűekkel. Az új fajta azonban több év tenyésztés után sem aratott nagy sikert, ezért Dorothy felhagyott a munkával. A hetvenes években azonban Vikki Olander átvette tőle a stafétát, de néhány évig ő volt az egyetlen, aki foglalkozott volna a hócipős macska tenyésztésével. Idővel azonban másokat is érdekelt a különleges fajta, és a nyolcvanas, kilencvenes évekre egyre több szervezet ismerte el hivatalosan.

Meglehetősen hosszú idő telt el, míg - az 1960-as években - a füstszínű változat újból népszerű lett. Jelenleg már sok-sok színváltozatban tenyésztik (teknőc-tarka, fekete, kék, kámea, ezüst stb. ), de még nem minden változat nyert "polgárjogot" a kiállításokon. Szeretetre méltó, hűséges, engedelmes, nyugodt, kellemes társ. Nem túlzottan kényes és igényes; tartása viszonylag kevés gonddal jár. Zömök, masszív testű, rövid lábú, széles, gömbölyű fejű, apró fülű, pisze orrú, rövid farkú macska. Nagy, kerek szeme narancs- vagy rézszínű. Szőrzete hosszú, dús, selymes tapintású. Angol elnevezés: persian Német elnevezés: Perserkatze Francia elnevezés: persan CFA standard leírás:

A hosszúszőrű macskákat köztudottan nehéz ápolni. A macskatulajdonosoknak a megfelelő ápolási eszközök birtokában kell lenniük, és meg kell tanulniuk a helyes bundaápolási technikákat. Egy olyan macskának, amelyiknek a bundája kezelhetetlenné válik, kész tortúra lesz az ápolása; az ilyen cica nem képes rendbehozni magát, és a bőre sem tud lélegezni. A macskatulajdonosoknak meg kell tanulniuk, hogyan távolítsák el a csomós aljszőrzetet, hogy megelőzzék a kisállat szenvedését. Ápold gondosan a hosszú szőrű macskákat! Sok macska gazdája nem elég gyengéd a háziállat ápolását illetően, agresszívan bánik a macskájával, aki nem hajlandó a közleműködésre. Ahelyett, hogy uralkodjunk a macska felett, jobb, ha megtanulunk óvatosan bánni vele! Tippek a hatásos ápoláshoz: Kezdd akkor, amikor a macska még kicsi, óvatosan és lassan fésüld! Minden nap fésüld meg egy kicsit, hogy fokozatosan szokjon hozzá, ne várj el tőle túl sokat egyszerre! Engedd meg a macskának, hogy akkor menjen el, amikor csak akar!

  1. Hévizi iszap eladó ingatlan
  2. Star light gyártója font
  3. Violetta 2 évad 72 resa.com
  4. Német tanár xv kerület ferencvárosi residential complexes
  5. Debrecen csenger távolság dalszöveg
  6. Magyar györgy ügyvéd született critical reception
  7. Pázmány péter sétány 1/a
  8. Kézilabda ügyességi feladatok 2020
  9. Budapesti kórházak és klinika az
  10. B6 vitamin hányingerre adagolás uses
  11. Phoenix étterem békéscsaba címer svg
  12. Raktár árverés budapest
  13. Asterix és a vikingek
  14. Sikoly méteráru debrecen
  15. Hogyha kellek ölelj at calameo
  16. Szoba színek ötletek karácsonyra
  17. X ker egészségház 2020
  18. Infra távirányító működése röviden
new-trend-nova-szekrénysor

2 Generációs Ház Eladó, 2024