Csoda A Hudson Folyón - Csoda A Hudson-Folyón - Nyitólap – A National Geographic Televíziós Csatorna Hivatalos Magyar Nyelvű Honlapja

Clint Eastwood mozija kifejezetten frissnek mondható: nem egyszer élhetjük át példának okáért a jegy áráért a vitorlázó repüléssel végrehajtott sikeres landolás izgalmait, hanem a több nézőpont folytán, számos alkalommal. A zárlatban a nyolcvanas mester (atyaisten, 86 évesen ilyen profi filmet csinál! ) megadja ugyan magát Hollywood hősmítoszának (no meg saját eszmerendszerének), vagyis a nem annyira bújtatott patriotizmusnak és az "igaz történet alapján" típusú filmek klasszikus műfaji kliséinek (eredeti szereplők felbukkanása zárásként, feliratok a vásznon az események utóéletéről), de mindez a film személyes hangvétele miatt nem zavaró. A képek forrása: MAFAB Tom Hanks figurájába, a sikeres karrierrel bíró, vérprofi, az életét a repülésnek áldozó pilótában, akit most egyetlen repülőút alapján ítél meg a közvélemény (emel fel vagy tapos a sárba), és ezzel el is bizonytalanít saját tehetségében és ítélőképességében, könnyű belelátni magát Clint Eastwoodot. De e párhuzam tulajdonképpen a film egészére is ráhúzható: a fekete doboz anyagának meghallgatása a nagy nyilvánosság előtt mintha csak egy film premierje volna (az alkotó már nem tud hozzátenni semmit, az ítélet mások kezében van); ahogy annak hangsúlyozása is párhuzam a filmes világgal, hogy a legénység (értsd: stáb) összehangolt munkája nélkül nem értek volna el a sikert.

Online

Innen: Légikatasztrófák All hétfő 13. 00 Évad 9 02:51 Még több ebből a filmből (38 videó) Előzetes Évad 19 00:30 Előzetes Évad 17 00:30 Felszállás a halálba Évad 14 02:54 Tragédia Spanyolországban Epizód 7 - Évad 14 00:49 German Wings 9525: Öngyilkosság az égen 01:14 CONCORDE 01:26 Előzetes Évad 16 00:05 Előzetes Évad 16 00:05 Előzetes Évad 16 00:05 Halál Minnesotában Epizód 1 - Évad 16 01:01 Előzetes 00:55 Végzetes jegesedés Epizód 2 - Évad 16 03:08 Mi történt azon a napon? 02:11 Vér a hóban 02:36 Előzetes: Gyilkos attitüd 00:51 Házi macskák és vadmacskák 00:52 Egy öngyilkosság 150 áldozattal 02:51 Halál az Alpokban 00:47 Előzetes Évad 16 00:30 Az eltűnt repülő 03:02 155 túlélő Évad 9 02:54 Az ellenség neve: madár Évad 9 02:05 Landolás a Hudson-folyón Évad 9 01:06 Itavia 870 02:46 Robbanó csomag 02:55 Káosz a pilótafülkében 02:57 Csoda a Hudson-folyón Évad 9 02:51 Az eltűnt repülő 02:32 Zűr a Heathrow-nál 01:20 A Niki Lauda-talányok 02:35 Niki Lauda második nagy balesete 02:51 the crash of the Concorde 00:57 A Concorde 02:57 Mi okozta a Concorde balesetét?

12 éve történt a csoda a Hudson folyón « Csepel.info

02:32 Egy fémdarab összetört egy álmot 02:43 Ki irányít? 01:12 Előzetes 00:30 Előzetes Évad 15 00:30

Csoda A Hudson Folyón Videa

  1. Bemutatkozunk | Zöld Nap Egyesület
  2. Foxpost szekszárd tesco
  3. Budapest multinacionales cégek university

Teljes film magyarul

Airportal,, Pontosan 12 éve 2009. január 15-én történt a US Airways Airbus A320-asának balesete New Yorkban, a "csoda a Hudson folyón". A repülőgép nem sokkal a New York-i felszállást követően madárrajjal ütközött, mindkét hajtóműve leállt, így a pilóták irányított vízre szállást hajtottak végre. A világhírűvé vált, bravúros művelet révén mindenki túlélte a balesetet. Az N106US lajstromjelű, Airbus A320-214 repülőgép 150 utassal és 5 fős személyzettel teljesítette volna a légitársaság 1549-es számú járatát a New York-i La Guardia repülőtérről Charlotte érintésével Seattle-be. A repülőgép a felszállást követően 2 818 láb (859 méter) magasságon, alig több mint hét kilométerre a repülőtértől nagytestű madarakkal ütközött. Ennek következtében az A320-as mindkét hajtóműve komoly sérüléseket szenvedett és leállt. A járat pilótái, Chesley Sullenberger kapitány és Jeffrey Skiles első tiszt, miután nem tudták egyik hajtóművet sem újraindítani, valamint felismerték, hogy egyik közelben lévő repteret sem érnék el, Sullenberger kapitány döntése értelmében irányított vízreszállást hajtottak végre a Hudson folyón.

Teljes film

A kérdés pedig innentől kezdve az, hogy egy hőssel vagy egy felelőtlen, az utasok életével hazardírozó, felesleges kockázatot vállaló pilótával állunk-e szemben. Jelenetek a filmből Ez a bizonytalanság, jobban mondva elbizonytalanodás/elbizonytalanítás szállítja a valódi emberi izgalmakat a filmben, amihez Tom Hanks visszafogott játéka az önmagában és döntésében meghasonlott hős szerében tökéletesen passzol. A jelen: a bizottsági meghallgatás ideje; innen kiindulva kalandozunk el a régmúltba (kissé feleslegesen) és a közelmúltba, vagyis főként az események rekonstruálása pereg a vásznon (a hajtóműbe repülő madárraj felbukkanásától a landoláson át az evakuálásig és mentésig), méghozzá mindezt számos nézőpontból tálalva (archív felvételek, utasok, bizottság, szimulációk). Ezekre vetül rá Sully belső nézőpontja: emlékképei, látomásai és rémálmai – az utóbbiakban a felhőkarcolók között alacsonyan szálló utasszállítóban, amely végül egy épületbe csapódik, nem kunszt ráismerni a szeptember 11-i eseményekre, igaz, ezekre az egyik mellékszereplő is utal, mondván ráfért már New York-ra egy pozitív élmény a repülőgépekkel kapcsolatban.

Csoda a hudson flynn video

Sully - Csoda a Hudson folyón 2016. 09. 07. Clint Eastwood legújabb filmje, a Sully profin szállítja az izgalmakat, a nemzeti heroizmust és a szeptember 11-i áthallásokat – nem véletlen hát a premier dátuma. HUNGLER TÍMEA KRITIKÁJA. Mindez pedig flottul működik, lévén a rendező formai szempontból a lehető legjobb döntést hozta: egy időben nem lineáris, ismétlődő epizódokból álló szerkezetre húzta fel a 2009 januárjában történt valós eseményeket, amikor is egy belföldi járat tapasztalt pilótája, Chesley "Sully" Sullenberger ( Tom Hanks) sikeres kényszerleszállást hajtott végre a New York-i Hudson folyón úgy, hogy az utasok és a személyzet közül mindenki életben maradt. A filmbeli izgalmak főként abból adódnak, hogy már szinte a kezdetektől egy kétségektől gyötrődő főhőst látunk, aki nem elég, hogy poszttraumás stressztől és médiafelhajtástól szenved, lényegében mind szakmailag, mind emberileg pellengérre kerül: a balesetet vizsgáló bizottság ugyanis azzal áll elő, hogy a szimulációk szerint két repteret is elérhetett volna, vagyis nem kellett volna a folyón landolnia.

A személyes, vallomásos szinten túl mindez persze hazafias üzenet is: a nemzet sikere annak köszönhető, hogy mindenki tehetsége javát nyújtva tette a dolgát, a kapitány (vagyis a világi vezető) semmire sem menne népe nélkül, amely vészhelyzet, fenyegetettség esetén összehangoltan hárítja a bajt, ezzel is bizonyítva rátermettségét. Ettől a kissé szájbarágós és egyetemes tanulságtól eltekintve a Sully mind "katasztrófafilmként", mind pedig ars poeticaként működik. Ez utóbbiban – hála Tom Hanks a figura belső viharait fegyelmezett profizmussal és higgadtsággal palástoló remek alakításának is – helyenként kifejezetten emlékezetes jeleneteket szállít. Gondolok itt például arra, amikor a "feketedoboz-premier" után a rendező (Tom Hanks) és másodpilótája ( Aaron Eckhart) egy pillanatra szünetet kér, és kivonul a teremből, hogy méltóságteljesen és privát módon élhesse át annak diadalát, hogy a rohadt életbe, mennyire jó pilóták is vagyunk!

eur-vételi-árfolyam

2 Generációs Ház Eladó, 2024